*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Økonomiske analyser | 2 min

Kongetallet for dansk økonomi peger på ny fremgang i april

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen i april, hvor yderligere 6.600 personer kom i job. I april var der således 3.023.300 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.

Nykredit

Beskæftigelsen var også i hopla i april. Det på trods af at det seneste nationalregnskab viste en noget nær katastrofal udvikling i aktiviteten i dansk økonomi i 1. kvartal. Forklaringen er nok, at nationalregnskabet tegner et alt for dysters billede i forhold til virkeligheden – det er i hvert fald vores bedste bud.

Danske produkter og services er i høj kurs både herhjemme og i udlandet. Medicinalindustrien står i en ekstraordinært god situation. Det presser beskæftigelsen lidt op både direkte og indirekte i andre erhverv. Men mere vigtigt er formentlig den indenlandske efterspørgsel. Privatforbruget har udviklet sig ganske pænt den seneste tid, hvis vi lige ser bort fra de få bilkøb i starten af året. Det trækker beskæftigelsen op.

Udsigterne er relativt fornuftige. Danskernes lønninger stiger i et højt tempo, og inflationen er lav. Det giver mere luft i budgettet og dermed et endnu større privatforbrug fremadrettet. Et større privatforbrug er også lig med flere beskæftigede. Samtidig peger meget på, at medicinalindustrien kan blive ved med at levere et usædvanligt stort bidrag til beskæftigelsen den kommende tid. Det gælder både ansatte i produktionen, men også beskæftigede i følgeerhvervene, herunder fx i byggeriet, der står for opførslen af nye produktionsanlæg.

Nykredits bedste bud er, at beskæftigelsen fortsætter med at stige de kommende kvartaler, om end i et mere behersket tempo.

 

Model.Name photo

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
28. June, 2024

Hovedrevision af det danske nationalregnskab ændrer ikke billedet af dansk økonomi markant

Dansk økonomi skrumpede kun med 1,4% i 1. kvartal i år. Før hovedrevisionen var det bedste bud en tilbagegang på hele 1,8% fra 4. kvartal 2023 til 1. kvartal i år. Ses der på de årlige vækstbidrag de seneste år, så kommer hovedparten af fremgangen fortsat fra industrien, herunder ikke mindst medicinalindustrien.
Artikel Økonomiske analyser
28. June, 2024

Danskernes bankkonto bugner – men misser gylden mulighed for afkast

Nationalbanken har netop offentliggjort en statistik der viser, at danskernes indlån i bankerne endnu engang slår rekord. Ved udgangen af maj måned stod der 1.168,9 mia. kr. Det er en stigning på 75,5 mia. kr., svarende til 6,9 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
Artikel Økonomiske analyser
20. June, 2024

Danskernes køb af huse er tilbage på normalt niveau - men de er fortsat ikke så vilde med ejerlejlighederne

Boligsiden har offentliggjort handelstal for maj 2024. Tallene viser fremgang i salget for alle tre boligtyper og det samlede salg af boliger i maj 2024 ligger nu tæt på niveauet fra før coronapandemien.