*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Økonomiske analyser | 2 min

Detailsalget tabte lidt luft under vingerne i juni – og udsigterne er tilmed forværret en tand

Detailsalget faldt med 0,1% fra maj til juni, når der korrigeres for normale sæsonudsving og prisudviklingen. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik.

Nykredit

Faldet kommer dog efter en længere periode, hvor danskerne stille og roligt har skruet op for forbruget.

Faldet er en smule overraskende i lyset af den massive fremgang, som danskerne oplever i deres købekraft. Inflation er helt i bund og lønningerne stiger i et historisk højt tempo. En del af den fremgang burde umiddelbart blive konvergeret til yderligere forbrug.

Detailhandlen er muligvis påvirket af pessimistiske forbrugere. De seneste forbrugertillidsmålinger ligger ikke alarmerende lavt, men er stadigvæk negative. Og det kan altså være årsagen til, at danskerne holder lidt igen, hvis de fx frygter at miste deres job.

Udsigterne for detailsalget er tilmed blevet forværret en tand. For knap en måned siden viste reviderede tal, at de danske forbrugere under ét er mindre gode til at spare op end tidligere antaget. Det taler alt andet lige for en lidt mindre gunstig udvikling i detailsalget. I Nykredit venter vi dog fortsat, at detailsalget vil stige hen over året på grund af medvind til danskernes privatøkonomi, men tempoet bliver formentlig mere behersket.

Model.Name photo

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
30. August, 2024

Danskerne fortsat afmålte i deres forbrug

Detailomsætningen var uændret i juli i forhold til måneden før. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Til sammenligning steg detailomsætningen med sølle 0,4% i juni.
Artikel Økonomiske analyser
27. August, 2024

Danskernes bankkonti svulmer – og det kan komme næste generation til gavn

Nyeste tal fra Nationalbanken viser her til morgen, at danskerne har 1.168,3 milliarder kroner stående kontant på bankkontiene, ved udgangen af juli måned. Det er en stigning på 78,7 milliarder kroner eller 7,2 procent mere, sammenlignet med samme periode sidste år.
Artikel Økonomiske analyser
26. August, 2024

Antallet af ledige stillinger stiger igen i 2. kvartal – overophedningen har bidt sig fast i det danske arbejdsmarked

Antallet af ledige (eller ubesatte) stillinger steg med 700 i 2. kvartal i forhold til kvartalet før. Der var således samlet set 51.900 ledige stillinger i 2. kvartal.