*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Økonomisk analyse
Artikel Økonomiske analyser | 1 min

ECB holder renten fast, men meget tyder på rentenedsættelse til september

Den europæiske centralbank holdt helt som ventet renten fast i dag. Nærmest ingen havde forventet andet.

Nykredit

Meget tyder dog på, at centralbanken vil sænke renten på sit næstkommende møde i september, men dagens pressemeddelelse giver ingen løfter og holder alt åbent.

Inflationen arter sig nogenlunde pænt, og den samlede inflation er faldet fra over 10% til omkring 2,5%, og den kan endda komme helt ned omkring målsætningen i efteråret. Kerneinflationen ligger højere og medvirker til, at ECB ikke vil sænke renterne hurtigere.

Væksten i eurozonen er dog stadig ganske svag, og derfor er der behov for, at ECB gradvist sænker renten. Det har vi en klar forventning om vil ske næste gang i september.

Vi forventer generelt, at ECB vil levere kvartalsvise lempelser det kommende års tid.

 

Model.Name photo

Frederik Engholm

Chief Strategist: Describes and defines the global economy and the investment market in a broad perspective, including Nykredit's views on the investment, fixed income, foreign exchange and equity markets.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
26. July, 2024

Detailsalget tabte lidt luft under vingerne i juni – og udsigterne er tilmed forværret en tand

Detailsalget faldt med 0,1% fra maj til juni, når der korrigeres for normale sæsonudsving og prisudviklingen. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmark Statistik.
Artikel Økonomiske analyser
24. July, 2024

Er din pensionsformue på samme niveau som dine jævnaldrende?

Ifølge seneste tal fra Danmarks Statistik har den gennemsnitlige dansker en pensionsopsparing på 962.100 kroner før skat. Tallene afslører dog markante forskelle i pensionsformuerne på tværs af aldersgrupperne.
Artikel Økonomiske analyser
11. July, 2024

Nu er ejerlejlighedspriserne højere end inden de nye boligskatteregler

Boligsiden har netop offentliggjort deres Boligmarkedsindeks for juni 2024. Tallene viser prisfremgang for alle tre boligtyper i juni, men især er det overraskende at se en stigning i ejerlejlighedspriserne på hele 1,5%. En stigning som efter sæsonkorrektion falder en smule til 1,4%.