*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Økonomisk analyse
Artikel Økonomiske analyser | 3 min

Danskerne fortsat afmålte i deres forbrug

Detailomsætningen var uændret i juli i forhold til måneden før. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Til sammenligning steg detailomsætningen med sølle 0,4% i juni.

Nykredit

Det er værd at bemærke, at usikkerheden omkring julimålingen er større end normalt, da vi ofte er på udenlandsrejser i juli. Og fordi vores rejsemønstre var kraftigt påvirket af pandemien, så er det svært at sæsonkorrigere julimålingen. 

De fundamentale økonomiske forhold taler for fremgang. Danskernes realløn springer i vejret i øjeblikket, og der er tilmed også flere, der kommer i job. Og når der er flere penge på lommen, så plejer det også komme detailsektoren til gode.

Årsagen til den mindre gunstige udvikling over de seneste måneder skyldes formentlig i stort omfang, at pessimismen har bidt sig fast. Forbrugertilliden er stadigvæk negativ og tilmed forværret de seneste par måneder. Og er vi utrygge omkring fremtiden, så svinger vi dankortet lidt mindre. 

I Nykredit tror vi, at der er mere markant fremgang lige om hjørnet. Danskernes opsparingskvote ser solid ud, så der er plads til at konvertere en stor del af lønfremgangen til forbrug. Og samtidig er udsigterne for økonomien fortsat gode.

Model.Name photo

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
27. August, 2024

Danskernes bankkonti svulmer – og det kan komme næste generation til gavn

Nyeste tal fra Nationalbanken viser her til morgen, at danskerne har 1.168,3 milliarder kroner stående kontant på bankkontiene, ved udgangen af juli måned. Det er en stigning på 78,7 milliarder kroner eller 7,2 procent mere, sammenlignet med samme periode sidste år.
Artikel Økonomiske analyser
26. August, 2024

Antallet af ledige stillinger stiger igen i 2. kvartal – overophedningen har bidt sig fast i det danske arbejdsmarked

Antallet af ledige (eller ubesatte) stillinger steg med 700 i 2. kvartal i forhold til kvartalet før. Der var således samlet set 51.900 ledige stillinger i 2. kvartal.
Artikel Økonomiske analyser
23. August, 2024

Jobfesten fortsatte i juni

Beskæftigelsen steg med 1600 personer i juni måned. Det viser de netop offentliggjorte lønmodtagerbeskæftigelsestal fra Danmarks Statistik. Stigningen kommer efter en stort set uændret beskæftigelsesmåling i maj.