*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Økonomisk analyse
Artikel Økonomiske analyser | 2 min

Beskæftigelses falder overraskende i august

For første gang i en rum tid viser den danske lønmodtagerbeskæftigelse tilbagegang. Konkret falder beskæftigelsen med 1500 personer i august – primært drevet af fald i beskæftigelsen i det private erhvervsliv. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Nykredit

Beskæftigelsesfremgangen har ellers været urokkelig de seneste par år, men med dagens tal kan man sætte spørgsmål tegn ved, om det mon kan fortsætte?

I en tid hvor dansk BNP svinger ganske betydeligt, så har det været betryggende, at beskæftigelsen pegede på stabil vækst i dansk økonomi. Hvis der ikke tale om en enlig svale, så kunne det pege i retning af, at økonomien er ved at køle af.

I Nykredit tror vi dog, at højkonjunkturen i dansk økonomi kommer til at fortsætte, og dermed at beskæftigelsen bliver ved med at tikke opad på den korte bane. Det ændrer en enkelt dårlig beskæftigelsesmåling ikke på, men det gør selvfølgelig sandsynligheden større for en mindre fordelagtig udvikling. På den lange bane, i takt med at økonomien køler af og konjunkturen normaliseres, kan vi godt opleve beherskede beskæftigelsesfald, men det ligger formentligt en del år ude i fremtiden.

Model.Name photo

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler