*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Artikel Økonomiske analyser | 3 min

Boligprognose

Boligpriserne kommer til at falde - mest på huse i de dyre områder og på ejerlejligheder samt sommerhuse

Nykredit

Hermed udsendes vores nye boligprisprognose, hvori vi forventer, at boligmarkedet bremser yderligere op i de kommende måneder og at de betydelige rentestigninger medfører prisfald på både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. Der vil dog være forholdsvis stor forskel på, hvor meget priserne vil falde rundt omkring i landet. Generelt vil huse og ejerlejligheder i de dyreste landsdele rammes hårdest, da det er der hvor der i forvejen er mindst luft i budgetterne hos køberne til at absorbere de seneste måneders rentestigninger. Men det vil generelt påvirke boligmarkedet i hele landet, at renterne er øget og vi samtidig ser ind i en periode med høj inflation og usikkerhed omkring den samfundsøkonomiske udvikling. Det er dog også vigtigt at påpege, at bl.a. en meget høj beskæftigelse holder hånden under boligkøbernes økonomi og dermed også boligmarkedet. 

Det er aldrig helt let at spå om boligprisernes udvikling, men det synes allivel at være svarere i denne tid end normalt. Usikkerheden og risici fra en række faktorer med stor betydning for boligmarkedet er større end normalt. Hvornår priserne præcis begynder at falde, hvor meget, og hvor længe er pt. meget svært at vurdere. Prognosen bør læses i det lys. Samtidig er det en forudsætning, at de nuværende renteniveauer er vedblivende- skulle renterne falde noget tilbage i prognoseperioden, så vil boligmarkedet rammes mildere end vi lægger op til i prognosen. Vi ser dog, at der er større risiko for, at renten tager endnu et nøk op i det kommende år, end for et rentefald.

Model.Name photo

Mira Lie Nielsen

Boligøkonom og chefanalytiker

Rådgiver og inspirerer boligejerne - om boligfinansiering, boligpriser, prognoser og rådgivningsbudskaber om husholdningernes formue- og gældsforhold.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
28. juni, 2024

Hovedrevision af det danske nationalregnskab ændrer ikke billedet af dansk økonomi markant

Dansk økonomi skrumpede kun med 1,4% i 1. kvartal i år. Før hovedrevisionen var det bedste bud en tilbagegang på hele 1,8% fra 4. kvartal 2023 til 1. kvartal i år. Ses der på de årlige vækstbidrag de seneste år, så kommer hovedparten af fremgangen fortsat fra industrien, herunder ikke mindst medicinalindustrien.
Artikel Økonomiske analyser
28. juni, 2024

Danskernes bankkonto bugner – men misser gylden mulighed for afkast

Nationalbanken har netop offentliggjort en statistik der viser, at danskernes indlån i bankerne endnu engang slår rekord. Ved udgangen af maj måned stod der 1.168,9 mia. kr. Det er en stigning på 75,5 mia. kr., svarende til 6,9 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
Artikel Økonomiske analyser
20. juni, 2024

Kongetallet for dansk økonomi peger på ny fremgang i april

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg igen i april, hvor yderligere 6.600 personer kom i job. I april var der således 3.023.300 lønmodtagere. Det viser dagens tal fra Danmarks Statistik.