*c-questionc question887625C2-7BF1-4000-B4A3-B26DC9267EA1@3x2F9E87B5-5CC3-4957-855A-0368FBC07B2C@1xGroup 13-Group 13-Group 13+Group 13+c-questionflag-enStroke 1Stroke 1
Økonomisk analyse
Artikel Økonomiske analyser | 2 min

Ingen overraskelser. Nationalbanken følger ECB og sænker renten med 0,25 procentpoint

Nationalbanken har netop annonceret, at man følger ECB en-til-en og sænker renten med 0,25 procentpoint. Dermed lander indskudsbevisrenten på 3,10 pct.

Nykredit

Nationalbanken har ikke haft behov for at intervenere i valutamarkedet siden i januar 2023, så det er på ingen måde nogen overraskelse, at Nationalbanken følger ECB en-til-en.

Vi forventer fortsat, at Nationalbanken vil følge ECB en-til-en de kommende år. Senest er kronen dog svækket en del. En tendens der ses i de fleste skandinaviske valutaer, og sker som en ret naturlig konsekvens af, at investorerne søger i sikker havn i andre valutaer, når recessionsfrygten stiger, som det har været tilfældet den seneste tid.

Fremadrettet vil Novo Nordisks succes formentlig trække i retning af fornyet styrkelsespres, men effekten er gradvis. På den anden side er der i øjeblikket lidt højere lønstigningstakter i Danmark i forhold til vores samhandelspartnere, og dermed såkaldt ”realappreciering”. Det trækker isoleret set i retning af svækkelsespres, men det har en meget marginal betydning på den korte bane. Samlet set vurderes kronen således at balancere fint over for euroen uden behov for rentetilpasninger fra Nationalbankens side.

Model.Name photo

Palle Sørensen

Chief Economist: Describes and defines the Danish economy in broad outline. Nykredit's Chief Economist is an active voice in the public debate and provides economic analyses put into perspective of the current political conditions.

Relaterede Artikler

Artikel Økonomiske analyser
23. September, 2024

Forkert opsparingsplan kan udskyde pensioneringen

Efter statsministerens udmelding om at stoppe den automatiske stigning i folkepensionsalderen ved 70 år, er debatten om tidlig pensionering blusset op.
Artikel Økonomiske analyser
20. September, 2024

Beskæftigelsen bliver bare ved med at imponere

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med 1.800 personer i juli. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.
Artikel Økonomiske analyser
19. September, 2024

Federal Reserve med "stor" rentenedsættelse

Federal reserve har netop sænket styrringsrenten i USA med 0,5 procentpoint.